Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τραγωδία με πούλμαν στη Βέροια

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται σοβαρά τραυματισμένα παιδιά και ενήλικες που τραυματίστηκαν σοβαρά στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής εργάζονται για τον απεγκλωβισμό και των υπόλοιπων τραυματιών.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης Βέροιας, στην Αλεξάνδρεια,  όταν ένα τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία, ο οδηγός και ο συνοδηγός -ένας ιερέας- του λεωφορείου, έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο πούλμαν εγκλωβίστηκαν και άλλοι τραυματισμένοι επιβάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από το Κιλκίς και είχε προορισμό την Λεπτοκαρυά και μετέφερε παιδιά και τους γονείς τους σε κατασκήνωση της περιοχής.

Συνεργεία της πυροσβεστικής με 12 άνδρες και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή και έως αυτή την ώρα επιχειρείται ο απεγκλωβισμός των τραυματιών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι δέκα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και καταβάλλονται προσπάθειες να απεγκλωβιστούν και οι υπόλοιποι επιβάτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην περιοχή είχε βροχόπτωση, ο δρόμος ήταν ολισθηρός και εκτιμάται ότι αυτή ήταν η αιτία που ο οδηγός του πούλμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.