Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση Ρέππα - μεταφορέων

Κρίσιμη συνάντηση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης την Πέμπτη το πρωί μεταξύ των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως και του Δημήτρη Ρέππα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των οχημάτων τους και πολιτική επιστράτευση.


Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων αναμένεται να μεταβούν στο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να συζητήσουν με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Οι ιδιοκτήτες αρχικά ανακοίνωσαν ότι θα δεχθούν την επίταξη των οχημάτων τους, αλλα όχι την πολιτική επιστράτευση.
Ένταση επικρατεί την Πέμπτη από μεταφορείς που έχουν κατέβει από την περιφέρεια στην Αθήνα και βρίσκονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό.
Στην απόφαση για την επίταξη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών απο την παρατεινόμενη απεργία η οποία έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών και οι νομαρχίες να στείλουν τα φύλλα πορείας.

Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει άμεσες συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο για όσους δεν πειθαρχήσουν στην απόφαση, επίσης προβλέπεται η κατάσχεση των φορτηγών δημόσιας χρήσης, ακόμα και η αφαίρεση της άδειας, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγλιτα.
Την ίδια στιγμή, «στεγνές» από καύσιμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία σε όλη την επικράτεια.
Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ότι έχει κοπεί η ζωή της τουριστικής αγοράς και καταγράφονται ακυρώσεις σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία καθώς και προβλήματα στον εφοδιασμό.
Μιλώντας πάντως στην «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Γιώργος Τζωρτζάτος αρνήθηκε ότι η απεργία των μεταφορέων προκαλεί προβλήματα στην αγορά, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση είναι σκληρή δεν διαπραγματεύεται με τους πολίτες, ψάχνει να δείξει δυναμισμό» δήλωσε, αποκαλώντας τον υπουργό Μεταφορών «καίσαρα».
«Οι επαγγελματίες μεταφορείς έχουν δείξει στο παρελθόν επαγγελματικό ήθος και ευελπιστώ ότι θα δείξουν και κοινωνικό ήθος και θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σεβόμενοι το μόχθο των Ελλήνων και πάνω απ΄όλα θα υπερασπιστούν τη χώρα» δήλωσε την Τετάρτη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Ρέππας , με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ skai.gr