Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο Χοσέ Καρρέρας κάνει δυναμική επιστροφή στη Σκάλα του Μιλάνου

Ο μεγάλος τενόρος Χοσέ Καρρέρας μετά από απουσία 14 χρόνων θα συμμετέχει σε ένα κονσέρτο στη Σκάλα του Μιλάνου για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα της παράστασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου, θα διατεθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.


Ο Καρρέρας είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «κάθε τραγουδιστής τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη Σκάλα»

Ο ίδιος το 1997 πέρασε ένα χρόνο σε νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών αφού είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από λευχαιμία. Οι άλλοι δύο σπουδαίοι τενόροι με τους οποίους είχε συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο «Οι Τρεις Τενόροι» είχαν και αυτοί διαγνωστεί με καρκίνο. Ο Πλάσιντο Ντομίνγκο πρόσφατα εγχειρίστηκε για καρκίνο του εντέρου και ο Λουτσιάνο Παβαρότι πέθανε το Σεπτέμβριο του 2007 από καρκίνο στο πάγκρεας.

Το κονσέρτο θα γίνει στα πλαίσια συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ογκολογίας στο Μιλάνο και στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 15.000 ειδικοί σε θέματα καρκίνου από ολόκληρο τον κόσμο.

Η τελευταία εμφάνιση του 63χρονου τενόρου στη Σκάλα του Μιλάνου ήταν το 1996 στην όπερα Fedora του συνθέτη Umberto Giordani.

Τον περασμένο Μάιο ο μάνατζερ του Καρρέρας διέψευσε φήμες ότι ο μεγάλος τενόρος θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά διευκρίνισε ότι θα επικεντρωθεί σε κονσέρτα και περιοδείες.

Ένα χρόνο μετά την μάχη το με τον καρκίνο, ο Καρρέρας δημιούργησε ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά του με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα για τη λευχαιμία. Κατόρθωσε να συγκεντρώσει….μια βάση δεδομένων με δότες μυελού των οστών στην Ισπανία και πρόσφατα θεμελίωσε ένα ερευνητικό κέντρο για την καταπολέμηση του καρκίνου  κοντά στην πόλη την οποία γεννήθηκε, τη Μπαρτσελόνα.

Πηγή BBC