Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ηχογραφημένο μήνυμα από το νούμερο 2 της Αλ Κάϊντα λέει ότι η νίκη έρχεται

Σε ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε τη Δευτέρα σε ινδουιστικές ιστοσελίδες, εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Ayman al-Zawahiri, ο νούμερο 2 στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα. Στο μήνυμά του υπόσχεται στους οπαδούς του ότι έρχεται η νίκη σε Αφγανιστάν και Ιρακ, δίνοντας «όρκο στο Θεό» ότι οι πόλεμοι σε αυτές τις περιοχές θα οδηγήσουν σε μια μάχη για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Το CNN δεν μπορεί να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του μηνύματος.


Οι ριζοσπαστικοί ισλαμιστές συχνά χρησιμοποιούν την Αραβο-Ισραηλινή διαμάχη ως μέσο προπαγάνδας για να στρατολογήσουν νέους οπαδούς αφού πιστεύουν ότι το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει σε αυτό που εκείνοι θεωρούν μουσουλμανική και αραβική γη.

Στο μήνυμα αναφέρει ότι πολεμιστές μουτζαχεντίν πραγματοποιούν συνεχώς νίκες στο Αφγανιστάν ενάντια στις αμερικανικές δυνάμεις. Ασκεί επίσης κριτική στα μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη της επιχείρησης στην περιοχή Marjah που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, καθώς λέει ότι αρχικά ανέφεραν ότι «έγινε μεγάλη μάχη στην περιοχή» και στη συνέχεια δεν είπαν ότι τελικά οι Μουτζαχεντίν νίκησαν.

Ο ομιλητής είπε επίσης ότι η σχέση μεταξύ Αλ Κάιντα και Ταλιμπαν είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Στη συνέχεια κοροϊδεύει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμπα και τον προειδοποιεί  ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. «Ο καημένος ο Ομπάμπα ήρθε στην Καμπούλ και ορκίστηκε ότι οι Ταλιμπάν δεν θα έρθουν ποτέ στην εξουσία…Θα σας δείξουμε ποιος θα φύγει από την Καμπούλ νικημένος, φοβισμένος και ταπεινωμένος».

Ο Μπιν Λάντεν και ο Αλ Ζαουάχρι πιστεύεται ότι ζουν στις περιοχές του Πακιστάν που ελέγχονται από τις τοπικές φυλές στα σύνορα με Αφγανιστάν.