Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Crash Test για τη ΝΔ στη Βουλή

Εν μέσω θέρους και με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν χαμηλά ποσοστά, η ΝΔ βρίσκεται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αντιμέτωπη με τη διερεύνηση από εξεταστική επιτροπή ενός κατεξοχήν "γαλάζιου" σκανδάλου, αυτό των δομημένων ομολόγων, την ίδια ώρα που πέντε πρώην υπουργοί της έχουν παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.



Στη ΝΔ υπάρχει έντονος προβληματισμός εν όψει της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα αύριοΤρίτη. Ο μάρτυρας αυτός δεν είναι άλλος από τον Γ. Ζορμπά, το πρώτο πόρισμα του οποίου ως προέδρου τότε της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχετικά με το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων είχε οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές το 2007.

Εχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια, όταν ο Γ. Ζορμπάς στις 24 Ιουλίου 2008 ενημέρωνε για τελευταία φορά τη Βουλή σχετικά με τις πτυχές του σκανδάλου των ομολόγων, με αφορμή τη νομοθετική παρέμβαση Αλογοσκούφη που οδήγησε στην καρατόμησή του από τη θέση του προέδρου της αρχής.Τότε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι γνώριζε πολύ περισσότερα από όσα είχε αποκαλύψει, λέγοντας ότι "σε τέτοιες στιγμές πρέπει να πρυτανεύει η λογική όχι τι θα πεις, αλλά τις δεν θα πεις", αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν η τελευταία του εμφάνιση ως προέδρου της αρχής, όχι όμως και το τελευταίο του "κατηγορώ".


ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ