Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΝΔ για δήμους - περιφέρειες

Στο «κλείδωμα» ονομάτων υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων προχωρά αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σε συνεργασία με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κώστα Αρβανιτόπουλο, τον νέο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Μιχαλολιάκο, καταρτίζεται η λίστα με τους υποψηφίους που θα δώσουν τη μάχη στις εκλογές του Νοεμβρίου - που, σημειωτέον, θα αποτελέσουν και το πρώτο κρίσιμο εκλογικό τεστ και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πριμοδοτήσει τον νυν νομάρχη της περιοχής Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα θα βρεθεί στη Μυτιλήνη, όπου θα δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -κατά πάσα πιθανότητα- στον νομάρχη Λέσβου Παναγιώτη Βογιατζή.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην περιφέρεια Μακεδονίας, όπου θα είναι υποψήφιος ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποψήφιος αναμένεται να είναι ο επί χρόνια συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης, ενώ για τη δυτική Μακεδονία γίνεται μάχη μεταξύ του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Νούτσου και του νυν βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.

ΠΗΓΗ MADATA.GR