Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οι σχέσεις Καραμανλή-Αγγέλου

Πολλά ακούγονται και γράφονται για την σχέση του Αγγέλου με τον Καραμανλή. Γιατί ο πρώτος καλύπτει τον δεύτερο, πόσο καιρό ακόμα θα το κάνει αυτό, τι θα γίνει αν το Βατοπέδι οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο; Πολλοί υποστηρίζουν ακόμη ότι  Αν ο πρώην πρωθυπουργός νιώσει ότι τα σκάνδαλα τον αγγίζουν θα αδειάσει τον πρώην διευθυντή του. Το αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω η και πολλά αλλά θα το ξέρουμε το επόμενο διάστημα. Εμείς σας παρουσιάζουμε το πως ξεκίνησε η σχέση τους και πως εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.


Οι δρόμοι του Κώστα Καραμανλή και του Γιάννη Αγγέλου συναντήθηκαν -και μέχρι σήμερα δεν χώρισαν ποτέ- το 1989, όταν ο δεύτερος ανέλαβε να βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε υποψήφιο βουλευτή και ανιψιό του ιδρυτή της ΝΔ.

Ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου εκτός από στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή θεωρούνταν και ένας από τους πιο στενούς του φίλους.

Η φιλία και η συνεργασία τους κρατάει από τα χρόνια που ήταν και οι δύο νεαροί δικηγόροι στο γραφείο του Αλέκου Καραμανλή. Εκεί ο Γιάννης Αγγέλου είχε βρεθεί ως ασκούμενος δικηγόρος στις αρχές στης δεκαετίας του ’80, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, στο γραφείο εγκαταστάθηκε και ο Κώστας Καραμανλής. Από τότε οι δύο είναι αχώριστοι στη ζωή και την καριέρα.

Ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος του Γιάννη Αγγέλου στον γάμο του με την Αλεξάνδρα, ιδιαιτέρα τότε του Αλέκου Καραμανλή, ενώ ο Αγγέλου εγκατέλειψε τη δικηγορία για να ακολουθήσει τον Κώστα Καραμανλή στην πολιτική του διαδρομή.

Το 1997, όταν ο Καραμανλής εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αγγέλου εγκαταστάθηκε στη Ρηγίλλης και παρά τις αρχικές αντιδράσεις, σταδιακά επέβαλε την εκεί παρουσία του. Οι εκλογές του 2004 έστειλαν τον Καραμανλή στην πρωθυπουργική καρέκλα και ταυτόχρονα τον Αγγέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, στο διπλανό γραφείο του πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες απο newsbeast.gr