Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Άκαρπη η συνάντηση με τους μεταφορείς

Ορατό πλέον είναι το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης μετά την άκαρπη συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Χάρη Τσιόκα με τους μεταφορείς.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τι λένε οι αδειούχοι, οι φορείς της αγοράς και τουρισμού» σημείωσε ο γγ. του υπουργείου Μεταφορών μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Τσιόκας δήλωσε ότι το υπουργείο είναι θετικό στο ενδεχόμενο χορήγησης δεύτερης άδειας στους ιδιοκτήτες φορτηγών. «Αν τη ζητάνε, πολύ ευχαρίστως, εγώ θα ήμουν θετικός σε δεύτερη άδεια» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η βασική φιλοσοφία του ν/σ δεν αλλάζει.

Επισήμανε δε ότι το κράτος θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, καλώντας τους επαγγελματίες να λάβουν υπόψη τους το κοινωνικό σύνολο.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται το υπουργείο για λάθος χρονική επιλογή να τεθεί θέμα απελευθέρωσης του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών σημείωσε ότι το Σεπτέμβρη θα υπήρχε και πάλι πρόβλημα αφού αρχίζει η διανομή πετρελαίου.

«Σύμφωνα με το μνημόνιο μέχρι το Σεπτέμβριο πρέπει να έχει κλείσει αυτή η ιστορία. Ο κλάδος δεν περιορίζεται απλώς στο χρόνο της μετάβασης. Βάλαμε τον κλάδο στον αναπτυξιακό νόμο για πρώτη φορά» ανέφερε.

Ο γγ. του υπουργείου Μεταφορών σημείωσε δε ότι ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση μεταβατικής περιόδου τριών ετών για την πλήρη απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, τη στιγμή που η τριμερής πίεζε για άμεση απελευθέρωση χωρίς μεταβατική περίοδο.


ΠΗΓΗ skai.gr