Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Φαρμακευτικοί όμιλοι χρησιμοποιούσαν ανθρώπους ως πειραματόζωα

Την απίστευτη αποκάλυψη ότι δυτικοί φαρμακευτικοί όμιλοι χρησιμοποίησαν Ανατολικογερμανούς ως πειραματόζωα προσφέροντας μάλιστα σημαντικά ποσά στο κομμουνιστικό καθεστώς της ανατολικής Γερμανίας έκανε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο!

Το περιοδικό Spiegel το 1991 -δύο χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου- είχε ήδη από τότε αποκαλύψει ότι νοσοκομείο στην ανατολική Γερμανία έκανε πειράματα σε ανθρώπους χωρίς τη θέληση τους.

Σύμφωνα όμως με μία έρευνα που πραγματοποίησε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR, πολλά νοσοκομεία και της δυτικής Γερμανίας έκαναν πειράματα πάνω σε ανθρώπους δίνοντας μάλιστα σημαντικά ποσά στην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία για να εξασφαλίσουν τη σιωπηρή συναίνεση της!

Μία γυναίκα, μάλιστα, ανέφερε στην εκπομπή του Στέφαν Χιούτζ στο εν λόγω κανάλι ότι στη μητέρα της έδωσαν κρεβάτι σε νοσοκομείο το 1989 μόνο όταν συμφώνησε να πάρει μέρος σε μία «έρευνα».

Θυμάται μετά να της δίνουν αντι-καταθλιπτικά και άλλα χάπια τα οποία ποτέ δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά λόγω ακαταλληλότητας ή επικίνδυνων παρενεργειών. Η ίδια καταγγέλλει ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες θυμάται τη μητέρα της να χάνει βάρος και κάθε επαφή με το περιβάλλον και να φτάνει κοντά στο θάνατο.

Τελικά η μητέρα της καταγγέλλουσας γλίτωσε μόνο όταν με παράκληση δική της, οι τότε γιατροί της χορηγήσανε διαφορετικές συνταγές φαρμάκων.

Όπως όμως αποκαλύπτει  το γερμανικό κανάλι, άλλοι ασθενείς-πειραματόζωα δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Από τους 2.000 ανθρώπους που έγιναν πειραματόζωα προκειμένου η ανατολική Γερμανία να κερδίσει σημαντικά ποσά του από τη δυτική Γερμανία, υπολογίζεται πως περισσότεροι των 100 πέθαναν κατά τη διάρκεια των τεστ φαρμάκων, τα περισσότερα εκ των οποίων αποδείχθηκαν ακατάλληλα προς διάθεση στην αγορά προκαλώντας πολλές και σοβαρές παρενέργειες.


ΠΗΓΗ MADATA.GR