Παρά την εικόνα σεμνοτυφίας και τάξης που παρουσίαζε δημοσίως η Αυλή του τελευταίου αυτοκράτορα της Γερμανίας Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, ιστορική έρευνα για την ιδιωτική ζωή των μελών της υψηλής αριστοκρατίας έφερε στην επιφάνεια έναν κόσμο σεξουαλικών οργίων, εκβιασμών και αιματηρών μονομαχιών.
Χρησιμοποιώντας αστυνομικούς φακέλους της εποχής που ανακάλυψαν στα Απόρρητα Κρατικά Πρωσικά Αρχεία τα οποία φυλάσσονται σήμερα στο Βερολίνο, οι γερμανοί ιστορικοί κατάφεραν να αποκτήσουν μια σαφή ιδέα για τα ερωτικά «γαϊτανάκια» μεταξύ γαλαζοαίματων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αυλής, ενώ σε κεντρικό πρόσωπο της ίντριγκας αναδεικνύεται η μεγάλη αδερφή του Κάιζερ, πριγκίπισσα Καρλότε.
Σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό Βόλγφγκανγκ Βίπερμαν, όλα ξεκίνησαν το 1891, όταν μια επίλεκτη ομάδα πρώσων αριστοκρατών συναντήθηκε για διασκέδαση, πιθανότατα κατόπιν προσκλήσεως της Καρλότε. Στο βιβλίο του με τίτλο «Σκάνδαλο στο Κυνηγετικό Περίπτερο Γκρούνεβαλντ» , ο Βίπερμαν γράφει με λεπτομέρειες τι συνέβαινε στα πάρτι που έδιναν κεκλεισμένων των θυρών πρώσοι αριστοκράτες.
Μεταξύ των καλεσμένων συγκαταλέγονταν ο γαμπρός του Γουλιέλμου Β΄, μέλη της υψηλής κοινωνίας και ένας ξένος υπουργός Εξωτερικών. Τα «ροζ» πάρτι ήταν πολυάριθμα και κατά τη διάρκειά τους οι συνδαιτυμόνες έπιναν, χόρευαν, πειραματίζονταν με διάφορες ερωτικές στάσεις και επιδίδονταν αδιακρίτως σε αχαλίνωτο σεξ.
Ολα αυτά θα είχαν ενδεχομένως παραμείνει άγνωστα, αν κάποιος από τους προσκεκλημένους δεν έστελνε την επομένη ενός από τα όργια εκβιαστικές επιστολές σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες, κάνοντας αναλυτικές περιγραφές και απειλώντας να αποκαλύψει τα πάντα.
Oι επιστολές-φωτιά προκάλεσαν σκάνδαλο το οποίο πήρε τεράστιες πολιτικές διαστάσεις όταν τα νέα για τα όργια έφθασαν στα αφτιά των πατροπαράδοτα συντηρητικών μελών της πρωσικής Αυλής και του ίδιου του αυτοκράτορα. Ως και συζήτηση στο Κοινοβούλιο ακολούθησε.
Αν και ο Βίπερμαν δεν παρουσιάζει αδιάσειστες αποδείξεις ότι πίσω από τον εκβιασμό ήταν η πριγκίπισσα Καρλότε, ισχυρίζεται ότι η μανιώδης καπνίστρια και λάτρης των σκανδάλων ευθύνεται για τις επιστολές. Η Καρλότε πέθανε το 1919 έπειτα από μακροχρόνιες ψυχιατρικές θεραπείες.
Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο γραφικός χαρακτήρας του εκβιαστή αποδεικνύει ότι επρόκειτο για γυναίκα. Ο τελετάρχης του Κάιζερ ονόματι Κότσε, το όνομα του οποίου είχε διαρρεύσει εξαρχής, φυλακίστηκε για λόγους ανηθικότητας. Οταν βγήκε από τη φυλακή μονομάχησε με αρκετούς από τους άλλους συμμετέχοντες στα όργια και τελικά σκοτώθηκε από σφαίρα αντιζήλου.
ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ