Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πενταωρη στάση εργασιας αύριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Για δεύτερη μέρα θα υποστούν οι πολίτες μεγάλη ταλαιπωρία την Τρίτη από τις στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, καθώς δεν θα κυκλοφορούν συρμοί από τις 6.00 ως τις 9.00 το πρωί, από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα και από τις 9.00 το βράδυ ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα τρένο του ΟΣΕ στη χώρα, ενώ τις συγκεκριμένες ώρες των στάσεων εργασίας δεν θα κυκλοφορούν ούτε οι συρμοί του Προαστιακού. Ωστόσο με σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι κανονικά θα λειτουργεί το μετρό ακόμα και τις ώρες των στάσεων εργασίας, ακόμα και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Την Τετάρτη οι υπάλληλοι ΟΣΕ και Προαστιακού θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα. Ωστόσο την συγκεκριμένη μέρα αναμένεται κορύφωση της ταλαιπωρίας, αφού στάσεις εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ θα απέχουν από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτη. Το ίδιο διάστημα θα τραβήξουν χειρόφρενο και τα Τρόλεϊ, ενώ τα μπλε λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας αλλά από νωρίτερα, αφού δεν θα κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 11.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα.

Εννοείται ότι 12.00 το μεσημέρι με 5.00 το απόγευμα δεν θα κινείται ούτε ο Προαστιακός αλλά ούτε και οι συρμοί του ΟΣΕ.

ΠΗΓΉ madata.gr