Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα θα αποφασίσουν για συνέχιση η όχι των κινητοποιήσεων

Προς το τέλος του φαίνεται ότι βαίνει ο αγώνας των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, αφού μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου, μοιάζει αδιέξοδος.
Το βράδυ της Πέμπτης οι κινητοποιήσεις πέρα από τα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο, μεταφέρθηκαν και στο λιμάνι του Πειραιά, με τους μεταφορείς να εμποδίζουν την είσοδο φορτηγών σε δύο πλοία και προς στιγμήν να δημιουργείται ένταση.

Πάντως,  οι μεταφορείς, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Δημήτρη Ρέππα, για τα τρία βασικά αιτήματα, που είναι η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο, το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια.
Ο υπουργός Μεταφορών σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη επανήλθε στο θέμα, τόνισε ότι θα υπάρξουν επί μέρους νομοσχέδια και ρυθμίσεις, που θα δώσουν αναπτυξιακά κίνητρα στους μεταφορείς και τους κάλεσε να δείξουν καλή πίστη.
Οι βυτιοφορείς από την πλευρά τους, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Γενικής τους Συνέλευσης, πήραν απόφαση την Πέμπτη να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή.
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην σημερινή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απεργοί μπορεί να οδηγηθούν στο αυτόφωρο σε περίπτωση που κλείνουν δρόμους.
Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
ΠΗΓΉ news247.gr