Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα φορτηγά αυτοκίνητα-νταλίκες που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στο χώρο του λιμανιού γιατί απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών δεν τους επιτρέπουν να εξέλθουν Νωρίτερα, υπήρχε σύγκρουση των αστυνομικών με τους διαδηλωτές ενώ δεν έλειψε η χρήση δακρυγόνων.

Εξάλλου, κάποιες νταλίκες δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία που είχαν προορισμό τα νησιά για τον ίδιο λόγο.

Μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων για συνέχιση της απεργίας, τα μέτρα ασφάλειας στο Λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένα.

Με τη φράση «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» η συντονιστική επιτροπή αγώνα των μεταφορέων, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων, ενώ κατηγορείται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπαναχώρηση και ότι η επιστολή που τους έστειλε σήμερα το πρωί δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος ότι στη διάρκεια της Πανελλαδικής συνάντησης ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ψηφοφορία, καθώς η πρόταση που διατυπώθηκε να στηθούν κάλπες απορρίφθηκε δια βοής, ενώ δια βοής ελήφθη και η απόφαση, αν και σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος, στη συνάντηση υπήρχε ένα ποσοστό περίπου 40% που επιθυμούσε να σταματήσει η κινητοποίηση.


ΠΗΓΗ kathimerini.gr