Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία η οποία περιέχει 3 σενάρια.
Το πρώτο σενάριο είναι το «σενάριο της ελπίδας» όπου προβλέπει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του Μνημονίου και θα εφαρμόσει παράλληλα πολιτικές που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και συνακολούθως τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Το δεύτερο σενάριο είναι το «σενάριο της καταστροφής» κατά το οποίο η δημοσιονομική προσαρμογή εγκαταλείπεται λόγο ποικίλων αντιδράσεων, είτε συνεχίζεται μεν αλλά χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές.
Το τρίτο σενάριο είναι το «σενάριο της σωτηρίας». Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές του πρώτου σεναρίου ταυτόχρονα με επιθετική πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης κρατικής περιουσίας.
Επίσης με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε και την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, Ελένη Ρωμαΐδου. Στην ανακοίνωση τους λοιπόν αυτή αναφέρουν πως η έκθεση του ΙΟΒΕ επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.(;;;;;;;)
Από πού κι ως που το κάνει αυτό; Που μιλάει η έκθεση για έξοδο από το Μνημόνιο; Που αναφέρεται το «άλλο μίγμα πολιτικής»; Σε ποιο ακριβώς σημείο αναφέρει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011;
Και αν οι κύριοι νομίζουν πως επιβεβαιώνονται στο σημείο που αναφέρεται η πρόταση του ΙΟΒΕ για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου μάλλον πάλι έχουν πέσει έξω (το παθαίνουν τώρα τελευταία).
Το ΙΟΒΕ μιλάει για αξιοποίηση σε ορίζοντα 10ετίας, και όχι τις μπαρούφες περί άμεσης αξιοποίησης όπως έχει πει ο Σαμαράς.
Μάλλον όμως εκεί στο ΙΟΒΕ είναι πιο σοβαροί από τη Ρηγίλλης…
ΥΓ: Το μηδενισμό για το 2011 ακόμα τον ψάχνουν;