Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν

«Δεν πρόκειται να παρακαλέσωκανέναν να στηρίξει την υποψηφιότητάμου, εγώ είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.Οποιος θέλει οπίσω μου ελθείν» λέει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.
Την ίδια ώρα το ΠαΣοΚ εμφανίζεται προβληματισμένο για το αν θα«κατεβάσει» ή όχι υποψήφιο στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και όπως δήλωσε χθες στο «Βήμα» ο γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος κ. Ρ. Σπυρόπουλος στο ΠαΣοΚ είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για στήριξη ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

Ο κ. Τατούλης πάντως ετοιμάζει ήδη τον συνδυασμό του με πρόσωπα, όπως δηλώνει, από όλους τους πολιτικούς χώρους (περιλαμβανομένων και στελεχών της ΝΔ, του ΠαΣοΚ, ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ) χωρίς όμως να ανακοινώνει προς τα παρόν τίποτε για ευνόητους λόγους. Για τον κ. Τατούλη άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο αρκάς υπουργός Υποδομών κ.Δ. Ρέππας θεωρώντας ισχυρή την υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου, πλην όμως ο υπουργός είπε ότι θα συνταχθεί με τις όποιες αποφάσεις πάρει το ΠαΣοΚ.

Ο κ. Τατούλης μίλησε πάντως με ένθερμα λόγια για τον κ. Ρέππα, χαρακτηρίζοντάς τον «σημαντικό πολιτικό άνδρα που στηρίζει τη δημοκρατική παράταξη». Ηδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης έδωσε τίτλο στον συνδυασμό του, τον αποκαλεί «Νέα Πελοπόννησο»και μέσω Διαδικτύου προκήρυξε και διαγωνισμό για το λογότυπο του συνδυασμού και για το έμβλημά του.

Παρά ταύτα, παρά τη στήριξη την οποία ο ίδιος λέει ότι έχει από όλους τους πολιτικούς χώρους, ουδείς πολιτικός ζήτησε να συναντηθεί μαζί του, αλλά ούτε και αυτός ζήτησε να συναντήσει κάποιον: «Δεν παρακαλώ κανέναν. Οποιο κόμμα κάνει την υπέρβαση και συμφωνήσει με την κύρια βασική αρχή στήριξηςτου “Καλλικράτη” για την επανασυγκρότηση της χώρας είναι ευπρόσδεκτο» . Στηρίζεται όπως λέει στις ψήφους των 500.000 εκλογέων, τις περισσότερες των οποίων ευελπιστεί να κερδίσει.

Με τον μοναδικό πολιτικό που συναντήθηκε ήταν με τη βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ κυρία Ελσα Παπαδημητρίου με την οποία διαθέτει προσωπική φιλία 30 ετών, όπως λέει, η οποία και εκφράστηκε στο παρελθόν υπέρ της στήριξης του κ. Τατούλη.