Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μαυρισμένος εμφανίστηκε στην Βουλή ο "κουρασμένος" Καραμανλής

Όχι, δεν ήταν μαγική εικόνα… «Ο Καραμανλής, ο Καραμανλής, ο Καραμανλής στη Βουλή» αναφώνησε ένας εκ των παρατρεχάμενων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και έτρεξε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Κώστας Καραμανλής, ίσως για πρώτη φορά μετά την εγκατάλειψη του πρωθυπουργικού θώκου, έδειχνε απίστευτα ευδιάθετος, ορεξάτος και ανανεωμένος. Είχε ένα τροπικού τύπου μαύρισμα που φάνταζε ακόμη εντονότερο λόγω της φανταχτερής γραβάτας του.

Κατευθύνθηκε αμέσως στα ορεινά έδρανα της νεοδημοκρατικής πτέρυγας, έχοντας συγκάτοικο τον Γιάννη Πλακιωτάκη, υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματος στην Κρήτη και εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια που συζητείται στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ως… καλός μαθητής, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε το «παρόν» στο τμήμα που μετέχει, και η πληροφορία για την παρουσία του στην αίθουσα της Ολομέλειας δεν άργησε να σημάνει συναγερμό στην Καραμανλική πτέρυγα του κόμματος. Δίπλα του, επίσης, και ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.
Σφαιράτος έφτασε στην αίθουσα και ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει την παρέα.

Βγαίνοντας, τον πλησίασαν κι άλλοι βουλευτές, ο Αναστάσιος Καριπίδης, ο Κώστας Κόλλιας αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου.