Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στο Καραϊσκάκη τελικά η ΑΕΚ

Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Πανιωνίου πέτυχαν το στόχο τους και η ΟΥΕΦΑ έκρινε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης «ακατάλληλο» οδηγώντας την ΑΕΚ στη λύση του σταδίου Καραϊσκάκη χωρίς οπαδούς της γηπεδούχου.


Οι «μάγκες» οπαδοί του Πανιωνίου μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι καθώς το «τσιφλίκι» τους (γιατί προφανώς τέτοιο το θεωρούν) δεν κινδυνεύει από την άλωση των «αλλόθρησκων» οπαδών της ΑΕΚ. Η ύψιστη «προσβολή» στην ιστορία της ομάδας (που ας μη ξεχνάμε, και οι δύο είναι προσφυγικές) να καθίσουν οικογένειες και παιδιά διαφορετικής ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, αποφεύχθηκε.

Η ΟΥΕΦΑ επιθεώρησε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και έκρινε ότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας στο βομβαρδισμένο τοπίο. Τι κι αν προκάλεσαν ζημιές χιλιάδων ευρώ, τι κι αν μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι ντροπιάζοντας τόσο το ποδόσφαιρο όσο και τον ελληνικό αθλητισμό; Χαλάλι καθώς η «προσβολή» στην ιστορία του Πανιωνίου αποφεύχθηκε

Η ΑΕΚ, μετά και την άρνηση της Νταντί Γιουνάιτεντ να διεξαχθεί ο αγώνας στην επαρχία, καταφεύγει στη λύση του σταδίου Καραϊσκάκη στο οποίο όμως θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς
«Είναι αλήτες. Να κλείσουν οι σύνδεσμοι οπαδών, αυτά είναι απαράδεκτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Κωνσταντίνος Τσακίρης σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι αρνητικός στην παραχώρηση του γηπέδου.

Οι Σκοτσέζοι, από την άλλη, με αφορμή το σεληνιακό τοπίο του ΟΑΚΑ και τους βανδαλισμούς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, κάνουν λόγο για αστείο επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τον πρόεδρο της Νταντί Γιουνάιτεντ, Στίβεν Τόμπσον, να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα τα έχουν κάνει μαντάρα» και να δηλώνει ότι θα έπρεπε να αναβληθεί ο αγώνας.

ΠΗΓΗ madata.gr