Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στην Αλόννησο

Ένας 38 χρόνος Έλληνας, κατάδικος σε πολυετή κάθειρξη για δολοφονία και ληστείες, συνελήφθη και κρατείται ως ένας από τους τρεις δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου.

Ο 38 χρόνος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την ληστεία στην περιοχή των Εξαρχείων και από τις έρευνες προέκυψε ότι ο ίδιος, με άγνωστο συνεργό του, επιβαίνοντας σε μια μοτοσικλέτα, φορώντας κουκούλες και καπέλα και με την απειλή καλάσνικοφ, πήραν από το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κατά την διαφυγή τους, οδηγός φορτηγού που είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε εμβόλισε την μοτοσικλέτα και οι δύο δράστες διέφυγαν πεζή αφού εγκατέλειψαν τα χρήματα στον τόπο της σύγκρουσης με το φορτηγό.

Λίγο πιο μακριά ακινητοποίησαν έναν μοτοσικλετιστή με την απειλή όπλου του πήραν την μοτοσικλέτα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι τους καταδίωξαν αλλά οι δράστες πυροβολώντας ξέφυγαν.

Οι πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από λιμενοφύλακα της περιοχής ο οποίος προσπάθησε να τους εμποδίσει, εκείνοι πυροβόλησαν εναντίον και διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, το οποίο κλέψει δυο μέρες νωρίτερα από την περιοχή Πυλίου Ευβοίας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας εξέφραζαν ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο δράστης είχε λάβει 11ήμερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης και κατά το διάστημα της άδειας διέπραξε - με τους καταζητούμενους συνεργούς του - την ληστεία.

Τα ερωτηματικά των αστυνομικών οφείλονται στο γεγονός ότι ο συλληφθείς είναι έγκλειστος στις φυλακές, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την ληστεία, που διέπραξε το 1995 μαζί με επτά άλλους συνεργούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ταμεία, έχει επίσης κι άλλες καταδίκες για εκβιάσεις και ληστείες. 



ΠΗΓΗ SKAI