Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εύρεσης του θησαυρού του Αλή Πασά

Ξεκίνησαν από χθες οι διαδικασίες εύρεσης του θησαυρού του Αλή Πασά που πιστεύεται ότι βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγίων Θεοδώρων και Θεόπετρας Τρικάλων.

Ο δήμαρχος της Βασιλικής, Βάιος Ζιάκας όπως και ο υπεύθυνος των ανασκαφών μίλησαν στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη, με τον δήμαρχο της περιοχής να κάνει λόγο για “θησαυρό που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη τον καλλικρατικό δήμο Καλαμπάκας”!

Παράλληλα, ο 65χρονος Ελληνοαυστραλός “χρυσοθήρας” που είναι υπεύθυνος για τις έρευνες δεν αποκάλυψε τους χρηματοδότες, αναφέροντας απλά ότι πρόκειται και για ντόπιους και ότι θα δοθεί ιδιαίτερα υψηλό χρηματικό ποσό για τη διεξαγωγή των ερευνών.

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η πρώτη φάση περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάμερας στο υπέδαφος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει θησαυρός, σε ποιο ακριβές σημείο και σε ποια ποσότητα. Αμέσως μετά αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να ανασυρθεί ο θησαυρός.

Εδώ και περίπου δύο μήνες, από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, ο δήμαρχος Βασιλικής δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν να μάθουν για την ανακάλυψη του τεράστιου, όπως λέγεται, θησαυρού του Αλή Πασά.

Αξίζει να σημειωθεί η ζωή των κατοίκων της περιοχής έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό, όπου οι συζητήσεις στα καφενεία των χωριών αφορούν μόνο την εύρεση του θησαυρού.

Υστέρηση εσόδων για τα δημόσια ταμεία, λοιπόν; Ψάξτε για θησαυρούς!



ΠΗΓΗ zoomnews.gr