Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ληστής με συνείδηση

Πολλές φορές σε περιπτώσεις κλοπής πολλά είναι τα θύματα που διαμαρτύρονται ότι μαζί με κάποιο αντικείμενο που εκλάπη, έχασαν και προσωπικά τους έγγραφα που σίγουρα δεν επρόκειτο να χρησιμεύσουν στους δράστες. Υπάρχουν όμως και… συμπονετικοί κλέφτες που θέλουν να απαλύνουν τη θλίψη και την οργή του θύματος, όπως στην περίπτωση ενός καθηγητή του πανεπιστημίου Umea της βόρειας Σουηδίας που έχασε τον φορητό υπολογιστή του, αλλά όχι και τα αρχεία του. 



Ο δράστης έκλεψε την τσάντα με το λάπτοπ του καθηγητή την ώρα που εκείνος την είχε αφήσει στα σκαλιά της πολυκατοικίας που διέμενε, ενώ πήγε να παραλάβει τα ρούχα του από το κοινό πλυντήριο του κτιρίου. Όταν επέστρεψε με τα ρούχα, η τσάντα είχε κάνει “φτερά”.

Την περασμένη Παρασκευή, όμως, συνέβη το αναπάντεχο. Ο καθηγητής έλαβε ταχυδρομικώς έναν φάκελο και την ίδια ώρα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Στο φάκελο υπήρχε ένα memory stick και το e-mail τον ενημέρωνε ότι η φορητή μνήμη είχε όλα τα έγγραφα που είχε αποθηκευμένα στο κλεμμένο laptop, διότι ο κλέφτης θεώρησε πως ήταν κρίμα να χάσει ο καθηγητής όλα του τα αρχεία!

Ο καθηγητής σχολίασε το συμβάν σε τοπική εφημερίδα λέγοντας ότι αυτη η ιστορία τον συγκίνησε κατά κάποιο τρόπο.

ΠΗΓΉ zoomnews.gr